Trackers beleggen

Forex januari 2, 2013 0

Veel mensen zullen het niet kennen: het beleggen in Trackers. Waar wat zijn Trackers nou eigenlijk precies en kun jij hier ook in beleggen? De afkorting voor Trackers is ETF’s. ETF is de afkorting voor Exchanged Traded Fund. Het beleggen in Trackers is in Nederland redelijk nieuw, in Amerika doen ze al aan het beleggen in Trackers sinds 1993. Het beleggen in Trackers is eigenlijk het beleggen in beheerde beleggingsfondsen die dagelijks de index volgen.

Door middel van het beleggen in Trackers hoef je zelf niet te beleggen en doen zogenoemde beleggingsfondsen dit voor je. Het voordeel hiervan is dat deze beleggingsfondsen vaak veel verstand hebben van het beleggen en daardoor weten ze vaak ook waarin ze het best kunnen beleggen. Een ander voordeel is de beleggingsfondsen kundig personeel in dienst hebben die alleen de beste investeringen doen.

Bij het beleggen in Trackers (beleggingsfondsen) hoef je zelf alleen te investeren, daarom heet deze vorm van beleggen ‘passief beleggen’. Het voordeel van Trackers beleggen is dat je zelf geen verstand hoeft te hebben van de verschillende soorten van het beleggen. Jij als investeerder neemt het risico, dit kan een positief en een negatief risico zijn, en de beleggingsfondsen gaan met jouw investering beleggen

Voordeel van Trackers beleggen

Het voordeel van Trackers beleggen is dat je zelf geen kennis hoeft te hebben van de verschillende vormen van het beleggen, tenslotte hoef jij zelf niet te bekijken welke valuta op dit moment gunstig zijn of welke aandelen je het beste kunt kopen. Doordat je geen economische kennis hoeft te hebben omtrent het beleggen kan iedereen, zowel jong als oud, man als vrouw beleggen door middel van Trackers.

De winst die je kunt behalen door middel van beleggingen in Trackers kan heel hoog zijn, maar net zoals bij de andere vormen van beleggen is dit afhankelijk van de hoogte van de investering. Je kunt zowel op de lange termijn Trackers beleggen als op de korte termijn Trackers beleggen. Wanneer je wilt beleggen door middel van een beleggingsfonds kan je dus meestal zelf beslissen hoelang je wilt investeren in nieuwe beleggingen.

Kosten van het beleggen in Trackers

De beleggingsfondsen die voor jou de investeringen in nieuwe beleggingen doet is natuurlijk geen liefdadigheidsinstelling, daarom willen deze beleggingsfondsen ook winst maken wanneer jij winst maakt door middel van de belegging die door hun is gedaan. Vaak betaal je de beleggingsfondsen uit een bepaald percentage van de winst die door middel van hun investering is gedaan. Het is ook mogelijk om vooraf een bepaald bedrag af te spreken met de beleggingsfondsen.

De manier van het betalen van de onkosten voor het beleggen in Trackers is afhankelijk van het beleggingsfonds waar je bij zit. Voordat je begint met Trackers beleggen is het verstandig de goedkoopste beleggingsfondsen naast elkaar te zetten. Een goedkoop beleggingsfond betekent een beleggingsfonds die weinig kosten doorberekend wanneer jij winst maakt met de belegging. Er bestaan veel verschillende (betrouwbare) beleggingsfondsen die een eerlijk percentage voor de onkostendekking vragen.

Winst met koersverschil & trackers

Het is ook mogelijk om op de korte termijn winst te maken door in trackers te beleggen; dit kan bij een online broker. Hier kan je bijvoorbeeld in trackers als de AEX en Dow Jones beleggen. Deze trackers proberen de economische situatie binnen een land te volgen door een vergelijkbare aandelenverhouding aan te houden.

Lijkt het je leuk om op de korte termijn geld te verdienen door te beleggen in bijvoorbeeld de AEX? Open dan een gratis demoaccount bij een online broker!

Leave A Response »