Voor een dag beleggen

Forex januari 2, 2013 0

De meeste mensen zien het beleggen als het snel verdienen van geld. Echter werkt het beleggen meestal niet zo. Beleggen doe je meestal over langere tijd, bijvoorbeeld enkele maanden of enkele jaren. Veel mensen kiezen er tegenwoordig echter voor om voor een dag te beleggen in een bepaalde valuta en hopen hiermee op kort termijn veel geld te verdienen. De winst bij het beleggen voor een dag is vaak veel hoger en de kans op positief resultaat is zonder kennis bijna 50%.

Zonder kennis gaat het wanneer je voor een dag gaat beleggen om het hebben van geluk, wanneer je echter oefent in beleggen word je al snel beter en kan je er consistent geld mee verdienen. Wanneer er op één bepaalde dag economisch iets gebeurd kan het vaak interessant zijn om voor één te beleggen, op deze manier speel je in op de economische verandering van de valuta.

Voor een dag beleggen in aandelen

Het komt wel vaak voor dat mensen voor een dag beleggen in aandelen. De veranderingen van de aandelen zijn vaak zo groot dat zelfs een investering van een dag kan leiden tot grote winst. Bij het beleggen in aandelen gaat het namelijk om het snel inkopen van aandelen en het ook weer zo snel mogelijk verkopen van de aandelen met zoveel mogelijk winst. De handel in aandelen gaat vaak razendsnel waardoor je meestal binnen een dag al resultaat kunt behalen.

De meeste mensen investeren voor een langere tijd in aandelen, deze mensen zullen vaak kiezen voor de stabielere aandelen. Wanneer je op kort termijn, bijvoorbeeld binnen een dag, flink geld wilt verdienen door middel van het investeren in aandelen kun je ervoor kiezen om in risicovolle aandelen te investeren. Voordat je gaat investeren in aandelen is het wel aan te raden jezelf eerst goed te verdiepen in de verschillende aandelen en bekijken wat de aandelen in het verleden hebben gedaan.

De hoeveelheid winst die je kunt maken bij het beleggen in aandelen voor één dag is geheel afhankelijk van het bedrag dat je wilt investeren. De winst die je kunt maken door middel van het investeren in aandelen staat namelijk in verbinding met het bedrag dat je hebt geïnvesteerd en de hefboom die je gebruikt.

Hoog risico bij het beleggen voor een dag

Het risico bij het beleggen voor een dag is veel hoger dan wanneer je belegt gedurende een langere tijd. Binnen één dag is het duidelijk of de valuta of aandelen is gestegen of gedaald, je hebt daarna niet meer de tijd om deze aandelen of valuta te behouden wanneer deze zijn gedaald en zult ze dus meteen met verlies moeten verkopen. Daarentegen is de kans op een (hoge) winst natuurlijk ook veel groter.

Wanneer je gedurende een langere tijd investeert in een valuta of aandelen kun je een keer verlies maken, maar doordat je de valuta houdt is het goed mogelijk dat deze de volgende keer wel weer stijgt waardoor je winst maakt. Uiteindelijk heb je met het investeren op lange termijn meer kans op winst dan wanneer je voor een dag belegd. Deze manier van investeren kost echter veel tijd en levert op de lange termijn geen enorme rendementen op.

Zelf beleggen voor een dag proberen?

Wist je dat je zelf beleggen voor een dag kan uitproberen? Bekijk eens ons overzicht van brokers en maak een gratis demoaccount aan. Sommige mensen zijn erg goed in het beleggen op dagelijkse basis en weten er een leuk bedrag mee te verdienen, misschien ben jij wel één van deze mensen!

Leave A Response »