Beleggen voor vrouwen?

Forex januari 2, 2013 0

De meeste vrouwen denken dat beleggen niets hoor hun is, zij zien het beleggen meer als de taak van mannen, niets is echter minder waar. Vrouwen kunnen net zo goed als mannen beleggen. Vrouwen zijn vaak een stuk voorzichtiger bij het beleggen en durven daardoor minder risico te nemen. Mannen zullen bij het beleggen meer risico lopen, maar kunnen daardoor ook meer verliezen terwijl vrouwen het meestal op zeker spelen.

Het voordeel van het beleggen is dat iedereen het kan, of je nou man, vrouw, jong of oud bent, het investeren in een nieuwe belegging kan iedereen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat vrouwen beter kunnen beleggen dan mannen doordat ze doen aan risicospreiding en voorzichtiger zijn met het beleggen. Daarnaast kunnen ze de rust beter bewaren tijdens het beleggen en raken minder snel in paniek wanneer de aandelen tijdelijk dalen.

Het voordeel van vrouwen is dat ze verlies beter op kunnen nemen en zich daarna kunnen motiveren verder te gaan met zichzelf opnieuw te verdiepen in een nieuwe belegging terwijl mannen een verlies vaak slecht kunnen erkennen en daardoor vroeg of laat problemen krijgen bij het beleggen.

Vrouwen doen aan risicospreiding

Vrouwen doen bij het beleggen meestal aantal risicospreiding terwijl mannen vaak de gehele investering op één belegging zetten. Bij beleggen is het heel belangrijk om de risico’s zo goed to te spreiden zodat je verlies op kunt vangen door middel van een andere belegging.

Vrouwen willen daarnaast eerder advies inwinnen van een adviseur welke belegging goed is om te doen terwijl mannen vaak zelf wel denken te weten wat een goede belegging is. Doordat vrouwen gebruik maken van diensten zoals een adviseur zal de winst uiteindelijk niet zo heel hoog zijn maar hebben ze wel meer zekerheid op het vermeerderen van de investering terwijl mannen veel sneller de fout ingaan doordat ze een verkeerde belegging doen.

Online beleggen voor vrouwen

Uit onderzoek is gebleken dat mannen meer online beleggen dan vrouwen. Misschien omdat mannen handiger zijn met het internet of dat vrouwen het niet fijn vinden om online te beleggen. Het is een voordeel om online te beleggen omdat je op deze manier snel kunt anticiperen op economische veranderingen en je het lekker thuis kunt doen.

Het is als vrouw zeker aan te raden te beginnen met het beleggen, door middel van beleggen kun je op een gemakkelijke manier veel goed verdienen, ook als vrouw zijnde! Bekijk eens ons overzicht van onze brokers en probeer het 100% risicovrij met een gratis demoaccount!

Leave A Response »