Beleggen op de korte termijn

Forex januari 2, 2013 0

Veel mensen willen graag op kort termijn resultaat zien van hun belegging. Bij veel beleggingen is het mogelijk om al op kort termijn positief of negatief resultaat te zien, echter is het echte resultaat van een belegging pas goed zichtbaar wanneer je deze voor een langere tijd uitzet, tenminste wanneer je op de traditionele manier belegt.

Pas na een tijd kun je echt zien of een investering geld heeft opgebracht of dat je verlies hebt behaald door middel van deze investeren. Wanneer je wilt beleggen op de korte termijn zul je moeten investeren is risicovolle beleggingen om vroegtijdig resultaat te kunnen zien van de belegging. De kans dat je verlies loopt is bij het beleggen op korte termijn veel groter doordat je negatieve resultaten niet kunt opvangen door het langer aanhouden van de belegging, je zult in dat geval de belegging met verlies moeten verkopen.

Wanneer je wilt beleggen op kort termijn is het van belang de eerdere resultaten van de belegging goed te bekijken. Door middel van deze resultaten kun je bekijken of je door middel van een belegging op de korte termijn winst kun maken met deze investering.

De beste manier om kort te beleggen

Veel mensen denken dat het onmogelijk is om geld te verdienen door op de korte termijn te beleggen. In de meeste gevallen is dit juist: bij de bank of bij een beleggingsbank als BinckBank betaal je hoge transactiekosten waardoor de koers behoorlijk moet stijgen alvorens je winst maakt. Tegenwoordig is het echter mogelijk om op de korte termijn geld te verdienen met beleggen door opties of CFD’s te kopen.

Mijn persoonlijke favoriet zijn de CFD’s. Bij CFD’s hangen de transactiekosten samen met het bedrag waarvoor je effecten koopt. Hierdoor kan je ook met een lager bedrag zoals 100 euro geld verdienen door te beleggen. Lijkt het je leuk om dit eens te proberen? Maak dan een gratis demoaccount aan bij één van de beste online brokers!

Kort termijn beleggen

Een ander woord voor beleggen op de korte termijn is speculeren. Bij het beleggen op de korte termijn reken je namelijk op een vlotte verandering van de aandelen of de valuta, vaak doe je een belegging op kort termijn doordat je denkt dat een bepaalde valuta of bepaalde aandelen op kort termijn veel zullen veranderen. Het is mogelijk dat de valuta op kort termijn flink veranderd wanneer en een economische verandering is. Het is ook mogelijk dat de aandelen van een bedrijf snel verandert doordat het bedrijf met nieuwe producten op de markt gaat komen en verwacht dat de omzet van het bedrijf zal stijgen.

Het is van belang vroegtijdig op zulke informatie in te springen zodat je winst kunt maken door middel van het beleggen op kort termijn zonder dat je teveel betaald voor de inkoop van de aandelen of het omzetten van de valuta. Het beleggen op de korte termijn is vaak een grote gok, je verwacht dat er iets positief zal veranderen maar eigenlijk kun je dit niet met zekerheid zeggen, net als jou kunnen ook andere beleggers niet met zekerheid zeggen wat een goede investering is, op deze manier ontslaag het sentiment van de beurs.

Overigens kan je met speculeren wel een consistent inkomen opbouwen, dit doe je door ervoor te zorgen dat je altijd meer winst pakt op een positie dan verlies. Het is dan dus belangrijk om goed money management toe te passen.

Actieve beleggingsstijl

Om succesvol te beleggen op de korte termijn is een actieve beleggingsstijl vereist. Op elke nieuwe informatie en tips die je krijgt moet je direct inspelen door middel van investeringen en beleggingen. Elke dag zul je bezig zijn met het inkopen, verkopen en weer opnieuw inkopen van aandelen en het omzetten van de valuta. Met het beleggen op de korte termijn kun je in een keer veel winst maken en de andere keer verlies maken.

Er bestaan veel verschillende technieken om de veranderingen op de beurs te voorspellen, door middel van analyse, onderzoek en tips probeert iedere belegger binnen een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk winst te maken. Wanneer jij de beursveranderingen beter kunt voorspellen dan je concurrenten kun je veel geld verdienen door middel van het beleggen op de korte termijn!

Leave A Response »