Beleggen voor beginners

Forex februari 2, 2013 0

Beleggen is een opwindende en spannende gebeurtenis voor beleggers.  Iedere belegger herinnert zich wel zijn eerste aankooporder en de spanning toen hij het order doorstuurde.  Hopelijk wordt uw eerste belegging een succes en haalt u een aardig rendement.  Om u op weg te zetten, hebben wij hieronder enkele tips voor u om succesvol te beleggen.

Nog geen account?

Heb je nog geen account bij een broker waarmee je als beginner beleggen kunt uitproberen? Open dan gratis een demo account bij een broker naar keuze! Met een demo account kan je beleggen zelf zonder risico’s uitproberen.

Beleg geen geleend geld

Leen nooit geld om dit vervolgens te beleggen.  Bij een belegging loopt u steeds het risico dat de waarde daalt en u verlies maakt.  Ondanks dit verlies moet u wel de lening afbetalen.  Op deze manier zijn verschillende beginners in de problemen gekomen.  Soms is het ook interessanter om leningen af te betalen in plaats van het geld te beleggen.  Om winst te maken moet uw rendement hoger liggen dan de te betalen interestvoet.

Overigens is het wel aan te raden om te beleggen door middel van een hefboom. Bij moderne brokers is het mogelijk om gebruik te maken van een hefboom. Als beginner is het wel verstandig om het gebruik van een hefboom te beperken, aangezien zowel de kans op een hoog rendement als de risico ’s toenemen bij het inzetten van een hefboom.

Geloof niet in succesformules

Bij het opzoeken van informatie kom je ongetwijfeld websites tegen die je  torenhoge rendementen beloven en verklaren dat zij een succesformule hebben ontwikkeld.  Geloof dit nooit!  De belangrijkste regel op de beurs is: rendement is positief gecorreleerd met risico.  Hoe hoger het rendement, hoe hoger het risico.  Daarnaast bestaat er geen succesformule.  Als deze zou bestaan, zou de persoon die deze ontwikkelde, die  niet delen.  Ga dus niet in op een aanbod van dergelijke websites.

Doe voldoende onderzoek alvorens te beleggen

Voor u belegt in een bedrijf, moet u voldoende research doen.  Hiermee verkleint u de kans op een slechte investering en belegt u eerder succesvol.  Dit nieuwe beleggen is zeer succesvol, kijk maar naar Warren Buffet.  Als beginner voelt het vreemd aan om diepgaand onderzoek uit te voeren, maar na enkele succesvolle beleggingen beschouwt u deze methode als normaal.  Een goede belegger kent alle details van de bedrijven waarin hij investeert.  Speur steeds naar bedrijven die groeipotentieel hebben op lange termijn en idealiter ondergewaardeerd zijn.

Verwacht geen uitzonderlijk rendement

Beginners hebben het idee dat ze een rendement van meer dan 10 percent moeten halen om succesvol te zijn.  Dit idee is onterecht.  Als u bij het beleggen een rendement haalt dat hoger ligt dan de inflatie en het spaarboekje, belegt u succesvol.  Focus bij de eerste beleggingen niet op een bepaald rendement maar zorg ervoor dat het rendement positief is.  Zodra u meer ervaring heeft kunt u een bepaald rendement vooropstellen en risico’s nemen.  Begin conservatief en kijk naar stabiele aandelen met beperkte volatiliteit.  Het rendement zal bescheiden zijn, maar de risico’s zijn beheersbaar.

Leave A Response »