Zelf handelen in aandelen

Forex januari 2, 2013 0

Veel mensen maken gebruiken van een beleggingsfonds om investeringen in aandelen voor hun te doen zodat ze hier zelf geen omkijken naar. Echter zijn de onkosten die je moet betalen aan een beleggingsfonds vaak zo hoog dat je zelf bijna geen winst meer overhoudt. Je kunt daarom ook zelf handelen in aandelen. Om zelf te handelen in aandelen moet je een bepaalde basiskennis hebben van de werking van de economie.

Om zelf te kunnen handelen in aandelen hoef je niet veel kennis te hebben van beurzen, dit kun je namelijk gemakkelijk leren wanneer je zelf begint met het handelen in aandelen. Veel beleggers maken gebruik van adviseurs wanneer ze grote beleggingen gaan doen in aandelen. Wanneer je grote beleggingen wilt doen in aandelen is het aan te raden om ook gebruik te maken van zo’n adviseur die samen met jou kijkt wat een slimme belegging is. Aan deze adviseurs heb je wel wat onkosten maar deze kunnen er wel voor zorgen dat je meer winst kunt maken met je aandelen. Daarnaast kunnen deze je ook helpen bij het uitzoeken van nieuwe winstgevende aandelen op de huidige markt.

Wanneer je zelf gaat handelen in aandelen is het belangrijk om regelmatig de waardes van de aandelen te bekijken zodat je constant een goed beeld hebt van de waarde van de aandelen zodat je snel goede keuzes kunt maken.

Zelf handelen in aandelen op de korte termijn of op de lange termijn

Wanneer je gaat handelen in aandelen kun je zelf kiezen of je dit op de lange termijn of op de korte termijn wilt doen. In de beleggingswereld zijn er veel mensen die op één dag verschillende aandelen inkopen en deze direct weer verkopen, dit is een voorbeeld van het zelf handelen in aandelen op de korte termijn. Ook zijn er veel beleggers die bepaalde aandelen kopen en deze lange tijd behouden. In de tijd dat deze aandelen onderdeel uitmaken van de portefeuille kunnen deze eerst een tijd dalen en daarna weer stijgen. Dit is een voorbeeld van het zelf handelen in aandelen op de lange termijn.

Het is bij het handelen in aandelen belangrijk om bij een daling in de waarde niet direct in paniek te raken en niet ondoordacht en direct de aandelen te verkopen. Bij de handel in aandelen is het namelijk heel gebruikelijk dat de aandelen eerst een tijd dalen en later opeens weer stijgen. Zowel bij het zelf handelen in aandelen op de korte termijn als bij het zelf handelen in aandelen op de lange termijn kan je veel geld verdienen, het is alleen van belang jezelf goed te verdiepen in de verschillende aandelen wanneer je dit in eigen hand wilt nemen.

Jezelf verdiepen in de aandelen

Wanneer je zelf wilt handelen in aandelen is het van belang dagelijks de verschillende waardes van de aandelen in de gaten te houden. Dit is belangrijk bij het kopen van nieuwe aandelen maar ook bij de keuze tot het behouden of het verkopen van de huidige aandelen. Veel mensen werken naast het beleggen ook in loondienst bij een bedrijf en daarom is het zelf beleggen in aandelen vaak moeilijk te combineren met het werk bij een bedrijf.

Wanneer je op de lange termijn zelf aandelen gaat kopen zal je in de avonduurtjes steeds kunnen bekijken hoe de aandelen ervoor staan, echter wanneer je er op de korte termijn een aantal wilt kopen of verkopen zal je op elk moment van de dag de waardes in de gaten moeten houden en de aandelen kopen en verkopen.

Zelf aan de slag met aandelen

Lijkt handelen in aandelen je wel wat? Bekijk dan eens ons overzicht van beste brokers en open een gratis demoaccount! Zelf ben ik een groot fan van online brokers omdat de transactiekosten samenhangen met het orderbedrag: hierdoor kan je ongeacht het bedrag dat je investeert een leuke winst behalen! Bij de meeste online brokers ontvang je direct een gratis demo waarmee je beleggen gratis kunt uitproberen.

Leave A Response »